F.r.o.m. 2019-01-01 är IMCOM en del av NAVIGATOR, vänligen kontakta oss på peter.imhauser@navigator.se eller besök oss på www.navigator.se

 

 

Aktuellt & inspiration

Här hittar du nyheter, förhoppningsvis inspiration, en del caseberättelser och annat aktuellt. Är du nyfiken på att veta mer? Kontakta oss gärna.

 

#18/3 Fallstudie, Analys – Strategi – Marknadsplan – Genomförande: ”-Hjälp med lite säljmaterial” – gav 1200% tillväxt på 2 år.

-Hej Peter, vi behöver hjälp att ta fram lite säljmaterial, har du tid att hjälpa oss?

Så inleddes telefonsamtalet en solig vårförmiddag som skulle ge extrem succe en regnig höstdag, 9 månader senare. Säljaren som ringde var känd för oss, från andra sammanhang, -däremot hade vi aldrig hört talas om företaget han representerade. De var verksamma i en industri som levererade till byggbranschen.Läs mer >>

#Fallstudie - Marknadsstrategi/Positionering: Tydligt särskiljande och fokus ger omedelbar effekt

Samarbetet med bolaget började med att de hittat oss via Adwords (annons på Google). De behövde akut hjälp med en digital presentation de skulle göra för en av de ledande detaljhandelsföretagen i konfektionsbranschen. 

När vi gemensamt var nöjda och färdiga med presentationen konstaterade vi att vi inte riktigt kunde sätta likhetstecken med deras övriga kommunikation. Under arbetets gång hade vi fattat tycke för varandra och kom överens om att träffas igen.

Läs mer >>

#Fallstudie - Ompositionering: Ny positioneringsstrategi gav självsäkra säljare och en omsättningsökning från 90 till 150msk.

Första kontakten hade tagits 3 år innan. Efter många telefonsamtal satt vi i deras konferensrum. De behövde snabb hjälp med en annons, den skulle lämnas till tidningen 2 dagars senare. Inte helt optimalt och normalt inget vi ville göra men efter 3 års bearbetning och en potentiell kund som var i trångmål -ja, vi kör! Annonsutförandet blev något helt annat än vad de hade gjort tidigare, kunden var helnöjd…men var den rätt, var det på detta sättet dem skulle kommunicera? 

Snart satt vi på nytt ner i konferensrummet och diskuterade deras marknadsföring. Bolagets verksamhet var partihandel i byggbranschen (B2B). Omsättningen hade stagnerat och låg kring 90msk. Diskussionerna löpte på bra och mötet var överens om att vi skulle hjälpa bolaget att ta fram en ny marknadsplan.

Den grundläggande problemställningen var:

  • Hur ska vi skapa tillväxt?
  • Varför når vi inte föreskrivande led (Arkitekter)? 

 

Läs mer >>

IMCOM CONSULTING hjälper kund att etablera egen E-handel

IMCOM CONSULTING GROUP har fått i uppdrag att genomföra en förstudie samt att ta fram en systemskiss inför lansering av kunds egen E-handelsplattform under Q4. Bolaget säljer idag sina produkter via fackhandeln samt via andra fristående e-handelsbolag. Det strategiska beslutet innebär att bolaget kommer vara en av de första, om inte den absolut första aktören i sin bransch som tar steget att lansera egen E-handelsplattform och därmed öka sin konkurrenskraft.

Då det blir stor påverkan på bolagets affärsmodell samt att teknikdelen är kritiskt i sammanhanget blir det en balansgång mellan strategisk affärsutveckling och IT. Vilket ligger helt i linje med vårt arbetssätt där vi först arbetar på strategisk nivå och sen tar det vidare till implementering, denna gång med en stor portion IT, verksamhetsförändring och marknadsföring som ingredienser. 

Läs mer >>

IMCOM CONSULTING tackar ödmjukt för ett mycket bra 2017 – och lämnar några korta tips inför 2018.

IMCOM CONSULTINGs framgångar under 2017 har varit bättre än någonsin, något som inte kan uppnås utan att vara en förtroendegivande partner för våra uppdragsgivare. Därför vill vi med stor tacksamhet och ödmjukhet rikta ett stort tack till våra uppdragivare. Vi ser fram emot ett vidare och framgångsrikt samarbete under 2018. 

Under året bidrog vi som managementkonsulter, som webbyggare, som copywriters osv på både strategisk och operativ nivå - med strategisk rådgivning, bygge av hemsidor, skapande av marknadsstrategier, content marketing, rekrytering, organisationsförändringar mm.

Läs mer >>

Öretel tydliggör sin position och gör din digitala vardag enklare och tryggare.

Öretel som det ser ut idag bildades redan under de första månaderna av detta sekel, i mars 2000. Dem har lång erfarenhet av det dem erbjuder – Bredband, IT-miljö och Telefoni. 

Öretel vill ha ett personligt förhållande med sina kunder, varje kund ska ha en egen ingång, kontaktperson, som om denne inte kan svara på frågan, lotsar kunder vidare till rätt person. Det ska helt enkelt vara tryggt och bekymmersfritt att vara kund hos Öretel.

Bland kunder och samarbetspartners finns både stora och små företag som t.ex. MKB, Landgren, Malmö Stad, Microsoft, Swing In, Fair Play Tennisklubb m.fl.

 
IMCOM CONSULTING GROUP och Öretel träffades i början av året och vi kom snabbt fram till att vi behövde ta fram en Marknadsstrategi & Kommunikationsplattform. 

Läs mer >>

Björnekulla söker Kund- och produktkoordinator med placering i Svalöv

/ Categories: Affärsutveckling, Marknadsföring

Björnekulla är en frukt- och grönsakspionjär som syltat i över 100 år. Redan 1907 började den spännande resan för att ge ett smakförhöjande tillbehör vid middagsbordet. Vårt mål är att ta tillvara på de fantastiska smaker som de råvaror naturen erbjuder utan att konstla till det. När du inte hinner sylta, safta eller pickla själv erbjuder vi dig våra produkter så att du ska kunna njuta av naturens egna smaker. Besök gärna Björnekullas hemsida på www.bjornekulla.se

 

För Björnekulla Food AB’s räkning söker vi en Kund- och produktkoordinator med placering i Svalöv (ca 20km öster om Landskrona),

Har du god kommunikationsförmåga, är positiv, gillar högt tempo, vet hur man håller ordning på saker och ting och tar ansvar? Bra då har du tickat av några av ”måsteboxarna”. 

 

Läs mer >>

IMCOM CONSULTING anlitas på nytt av IHM Business School

IMCOM CONSULTING har på nytt anlitats av IHM Business School. Engagemanget består i att undervisa kommande E-Commerce Managers i "Affärsstrategi" (Verksamhets- och Marknadsstrategi). Mot bakgrund av den explosiva digitala utvecklingen kräver arbetet med Affärsstrategi ett helt annat tänk än tidigare. 

Läs mer >>

IMCOM CONSULTING GROUP - ny kommunikationsplattform och marknadsplan för EMP Storkök - och nytt fräscht säljmaterial.

/ Categories: Marknadsföring

EMP Storkök är auktoriserad partner till Electrolux Professional med ansvar för Skåne. Med sitt helhetskoncept hjälper EMP Storkök sina kunder med projektering, produkter samt med service & underhåll. Med kontor på 3 (snart 4 ) orter i Skåne är dem alltid flexibla och nära sina kunder.

Läs mer >>
12