F.r.o.m. 2019-01-01 är IMCOM en del av NAVIGATOR, vänligen kontakta oss på peter.imhauser@navigator.se eller besök oss på www.navigator.se

 

 

Aktuellt & inspiration

Här hittar du nyheter, förhoppningsvis inspiration, en del caseberättelser och annat aktuellt. Är du nyfiken på att veta mer? Kontakta oss gärna.

 

#Fallstudie - Marknadsstrategi/Positionering: Tydligt särskiljande och fokus ger omedelbar effekt

Samarbetet med bolaget började med att de hittat oss via Adwords (annons på Google). De behövde akut hjälp med en digital presentation de skulle göra för en av de ledande detaljhandelsföretagen i konfektionsbranschen. 

När vi gemensamt var nöjda och färdiga med presentationen konstaterade vi att vi inte riktigt kunde sätta likhetstecken med deras övriga kommunikation. Under arbetets gång hade vi fattat tycke för varandra och kom överens om att träffas igen.

Läs mer >>

#Fallstudie – Verksamhetsstyrning: Digitalisering och pragmatisk tänk gav bättre kontroll och likviditet .

Företagets (inom bygg & entreprenad) ägare berättade hur mycket han arbetade. På dagarna hade han fullt upp med att prata med kunder, ge medarbetarna uppdrag, ha löpande kontakt om vad som skulle göras och besöka arbetsplatserna där medarbetarna var på uppdrag, det blev många turer till arbetsplatserna. De kvällar han inte arbetade sent på kontoret, arbetade han ofta sent hemma i bostaden. Dvs, han ARBETADE ALLTID och han kände att något måste göras/förändras, men vad?

Läs mer >>

IMCOM CONSULTING hjälper kund att etablera egen E-handel

IMCOM CONSULTING GROUP har fått i uppdrag att genomföra en förstudie samt att ta fram en systemskiss inför lansering av kunds egen E-handelsplattform under Q4. Bolaget säljer idag sina produkter via fackhandeln samt via andra fristående e-handelsbolag. Det strategiska beslutet innebär att bolaget kommer vara en av de första, om inte den absolut första aktören i sin bransch som tar steget att lansera egen E-handelsplattform och därmed öka sin konkurrenskraft.

Då det blir stor påverkan på bolagets affärsmodell samt att teknikdelen är kritiskt i sammanhanget blir det en balansgång mellan strategisk affärsutveckling och IT. Vilket ligger helt i linje med vårt arbetssätt där vi först arbetar på strategisk nivå och sen tar det vidare till implementering, denna gång med en stor portion IT, verksamhetsförändring och marknadsföring som ingredienser. 

Läs mer >>

IMCOM CONSULTING tackar ödmjukt för ett mycket bra 2017 – och lämnar några korta tips inför 2018.

IMCOM CONSULTINGs framgångar under 2017 har varit bättre än någonsin, något som inte kan uppnås utan att vara en förtroendegivande partner för våra uppdragsgivare. Därför vill vi med stor tacksamhet och ödmjukhet rikta ett stort tack till våra uppdragivare. Vi ser fram emot ett vidare och framgångsrikt samarbete under 2018. 

Under året bidrog vi som managementkonsulter, som webbyggare, som copywriters osv på både strategisk och operativ nivå - med strategisk rådgivning, bygge av hemsidor, skapande av marknadsstrategier, content marketing, rekrytering, organisationsförändringar mm.

Läs mer >>

#Fallstudie - Verksamhetsstyrning: Human turnaround. Från tristess till glädje, från sämst till bäst - och kraftigt ökad effektivitet.

/ Categories: Affärsutveckling, Affärsstrategi, Management Consulting, Verksamhetsstyrning

Medarbetarna tyckte det var tråkigt att gå till jobbet men ändå inte, de älskade sitt yrke...men allt var så rörigt. Alla jobbade med alla, projektunderlagen (som var många) såg olika ut, tidsramarna var snäva och prioritering var det dåligt med. Läget blev extra tydligt då avdelningen låg på bottennivå gällande nöjdhet med sin arbetsmiljö - stämningen var minst sagt urusel.

Trots det levererade man helt okej, lojal personal är guld värd och ska vårdas.

Läs mer >>

Björnekulla söker Kund- och produktkoordinator med placering i Svalöv

/ Categories: Affärsutveckling, Marknadsföring

Björnekulla är en frukt- och grönsakspionjär som syltat i över 100 år. Redan 1907 började den spännande resan för att ge ett smakförhöjande tillbehör vid middagsbordet. Vårt mål är att ta tillvara på de fantastiska smaker som de råvaror naturen erbjuder utan att konstla till det. När du inte hinner sylta, safta eller pickla själv erbjuder vi dig våra produkter så att du ska kunna njuta av naturens egna smaker. Besök gärna Björnekullas hemsida på www.bjornekulla.se

 

För Björnekulla Food AB’s räkning söker vi en Kund- och produktkoordinator med placering i Svalöv (ca 20km öster om Landskrona),

Har du god kommunikationsförmåga, är positiv, gillar högt tempo, vet hur man håller ordning på saker och ting och tar ansvar? Bra då har du tickat av några av ”måsteboxarna”. 

 

Läs mer >>

IMCOM CONSULTING anlitas på nytt av IHM Business School

IMCOM CONSULTING har på nytt anlitats av IHM Business School. Engagemanget består i att undervisa kommande E-Commerce Managers i "Affärsstrategi" (Verksamhets- och Marknadsstrategi). Mot bakgrund av den explosiva digitala utvecklingen kräver arbetet med Affärsstrategi ett helt annat tänk än tidigare. 

Läs mer >>

IMCOM CONSULTING GROUP i fortsatt partnerskap med Malmö Redhawks

/ Categories: Affärsutveckling, Marknadsföring
IMCOM CONSULTING GROUP har under många år haft givande partnerskap med Malmö Redhawks och fortsätter som stolt sponsor under säsongen 2016-2017. 

Bästa representationsplattformen

Vi ser fram emot en framgångsrik säsong och hoppas på en slutspelsplats. Vi ser också fram emot relationsskapande möten då Malmö Redhawks tillsammans med Malmö Arena förmodligen är Skånes bästa representationsplattform.

Läs mer >>

EMP Storkök ny kund hos IMCOM CONSULTING GROUP

/ Categories: Affärsutveckling, Marknadsföring

Vi välkomnar EMP Storkök som ny kund till IMCOM CONSULTING GROUP

EMP Storkök är auktoriserad partner till Electrolux Professional med ansvar för Skåne. Samarbetet handlar initialt om att skapa en kommunikationsplattform och marknadsplan för 2017, arbetet inleds med en grundlig nulägesanalys. Återigen, välkommen EMP Storkök!

Läs mer >>
12